Sosyal medyadan kazançlar basit usulde vergilendirilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sosyal içerik üreticileri ile mobil uygulama geliştiricilerine yönelik basit usulde vergilendirme kapsamını genişleterek daha fazla kişi için kolaylık sağladı.

Sosyal medyadan kazançlar basit usulde vergilendirilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın düzenlemesiyle sosyal medya içerik üreticileri ve mobil uygulama geliştiricileri için basit usulde vergilendirme uygulaması genişletildi. Bu kapsama internet siteleri ve elektronik ortamlar üzerinden içerik paylaşarak kazanç elde edenler de dahil edildi.

İNTERNET ÜZERİNDEN KAZANÇLAR BASİT USULDE VERGİLENDİRİLECEK

İnternet üzerinden bireysel kurs, veri işleme, ürün tanıtımı gibi hizmetler sunanlar da basit vergilendirme sistemine tabi olacak. Bu kişilerin kazançları, bankalar aracılığıyla %15 tevkifat kesintisiyle vergilendirilecek.

VERGİ İSTİSNASI VE BANKALAR ÜZERİNDEN TEVKİFAT

İçerik üreticileri, ikametgahlarındaki vergi dairesinden istisna belgesi alarak banka hesapları üzerinden elde ettikleri kazançları vergilendirecek. Hasılatın %15’i banka aracılığıyla kesilecek ve vergi dairesine bildirilecek.

VERGİ BEYANNAMESİ ŞARTLARI

Kazançları belirlenen sınırı aşmayan içerik üreticileri beyanname vermeyecek ve defter tutma yükümlülüğünden muaf olacak. Ancak yıllık 3 milyon lirayı aşan kazançlar için beyanname verme zorunluluğu doğacak.

 

KAYNAK: Anadolu Ajansı

 

İlgili Mesajlar

Borsa, ABD verilerinin etkisiyle yüzde 1,84 düşüşle kapandı

Türkiye’den fındık rekoru!

thabergrubu@gmail.com

Bakan Uraloğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku