Lübnan’daki Türk vatandaşları yarın tahliye edilecek

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’dan ayrılmak isteyen vatandaşların 9 Ekim’de deniz yoluyla tahliye edileceğini duyurdu. İki Deniz Kuvvetleri gemisinin bugün Beyrut’a doğru hareket etmesi planlanıyor. Bu tahliye operasyonu, vatandaşların güvenli bir şekilde ülkeden ayrılmalarını sağlamayı hedefliyor.

Lübnan’daki Türk vatandaşları yarın tahliye edilecek

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’dan ayrılmak üzere başvuran vatandaşların deniz yoluyla tahliyesinin yarın yapılacağını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Bu çerçevede, Deniz Kuvvetlerimize ait iki gemimizin bugün Beyrut’a doğru yola çıkması öngörülmektedir. Gemilerimizin toplam kapasitesi yaklaşık 2 bin yolcudur. Tahliye işlemiyle ilgili detaylar bugüne kadar Konsolosluk Çağrı Merkezimizle temasa geçmiş olan vatandaşlarımızla ayrıca paylaşılacaktır. Gerekmesi halinde tahliye işlemleri izleyen günlerde devam edecektir. Vatandaşlarımızın ülkemize varışlarında olabilecek ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik hazırlıklar tamamlanmıştır. Tahliye için görevlendirilen gemilerimiz, ayrıca insani yardımlarımızı da Lübnan’a nakledeceklerdir.

 

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

 

İlgili Mesajlar

Erzurum’da sel felaketi! Yağışlar tarımı vurdu, çiftçiler zarar gördü

thabergrubu@gmail.com

Dilan Polat hakkında yeni gelişme! Adli Tıp Kurumu’ndan karar çıktı

thabergrubu@gmail.com

Diyanet’ten Feyza Altun hakkında suç duyurusu

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku