TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan 3. Madde resti: Bir algı operasyonudur

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle ilgili bir tartışmanın olmadığını belirterek, 3. maddeyle ilgili yapılan tartışmaların haksızlık ve algı operasyonu olduğunu ifade etti. Kurtulmuş’un bu açıklamaları, anayasal konuların doğru ve dengeli bir şekilde ele alınması gerektiğini vurguluyor.

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan 3. Madde resti: Bir algı operasyonudur

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un açıklamaları şu şekilde: Ben Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak bugüne kadar, önümüzdeki anayasa süreçlerine ilişkin muhtevayla ilişkin konuşmaktan bilerek hep kaçındım. Çünkü benim Meclis Başkanı olarak en temel görevim; bu sürecin açık, şeffaf ve herkesi işin içine katacak şekilde sürdürülebilmesidir. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yasama yılında bütün siyasi partilerle görüşmeler gerçekleşti. Hiçbir siyasi parti kategorik olarak kapıyı kapatmadı. Tabii ki eleştirel var, demokrasinin güzelliği de burada. Herkes farklı fikirleri söyleyecek ama partiler arasında mecliste güzel bir ortam ortaya çıkarsa bizim zihnimizden geçen çok büyük bir katılımla, parlamentoda 400’ün çok üstünde bir oyla anayasa kabul edilsin. Bunun için çalışmaları sürdürüyoruz.

Sadece meclisteki partiler de değil. Bu süreçte hukuk fakültelerin, yargı camiasının, sivil toplum kuruluşlarının kararı ve kanaati olan, bu konuyla ilgili çalışması olan herkesin görüşlerinin açık bir şekilde tartışılabileceği bir platformu oluşturmaya çalışıyoruz.

Meclis’in açılmasından bir gün evvel yaptığım konuşmada ondan önceki birçok görüşmemde, televizyon konuşmalarımda da açıklıkla ifade ettim. İlk 4 maddeyle ilgili bir tartışma söz konusu değildir. Kaldı ki bu konuda da çok titiz olmamız gereken bir süreçteyiz. Altını çizerek en az 7-8 kez söylediğimi ben hatırlıyorum. İlk 4 madde hakkında tartışmanın başlaması aslında sürece zarar veren ve vakit kaybettiren bir gelişme olur. Gazi Üniversitesi’ndeki konuşmada sanki 3. maddeyle ilgili bir mesele gündeme geliyormuş gibi bir yanlış algının oluşturulmaya çalışılması ise en hafif ifadesiyle bir algı yönetimidir. Kabul etmem mümkün değil. Konuşmamın hiçbir yerinde 3. madde diye bir şey geçmemiştir.

 

KAYNAK: Anadolu Ajansı

 

İlgili Mesajlar

Rusya’dan NATO’ya suçlama: Gerginliği artırıyorlar

thabergrubu@gmail.com

Emeklilere müjde! Promosyon tutarlarında güncelleme yapıldı

thabergrubu@gmail.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ayasofya Fotoğrafları” sergisini ziyaret etti

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku