Vali Davut Gül’den Şişli Belediye Başkanı’na tepki: Devletimizi acz içinde gösterme amacı taşıyor

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın devlet kurumlarına yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Vali Gül, Şahan’ın açıklamalarının “devleti ve kurumlarını acz içinde gösterme amacı taşıdığı”nı söyledi.

Vali Davut Gül’den Şişli Belediye Başkanı’na tepki: Devletimizi acz içinde gösterme amacı taşıyor

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın devlet kurumlarına yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Gül, açıklamasında siyasi tartışmalardan uzak durmaya özen gösterdiğini belirterek, Şahan’ın “Devlet yetmiyor, kurumlar çöktü, izin versinler okulları temizleyeceğiz” şeklindeki ifadelerine tepki gösterdi.

Vali Gül, Şahan’ın açıklamalarını “devleti ve kurumlarını acz içinde gösterme amacı taşıdığı” şeklinde değerlendirerek şu ifadeleri kullandı: “İstanbul’umuzda toplam 3.963 ilk ve orta dereceli okul bulunuyor. Bu okullarda 18.465 temizlik personeli görev yapıyor ve tüm personelin özlük hakları kamu kaynaklarından karşılanıyor.”

Açıklamasında belediyeye yönelik eleştirilerini sürdüren Gül, “Temizlik yapmak istiyorlarsa, pislikten geçilmeyen arka sokaklardan başlayabilirler. Çok paraları varsa, yıllardır ödemedikleri borçlarını ödeyebilirler. Kendi asli işlerini yaptıktan sonra diğer kamu hizmetlerine ya da öğrencilerimize destek vermek isterlerse, bir protokol dahilinde tamamına destek de olabilirler” dedi.

Vali Gül, Şişli Belediyesi’nin sosyal medya üzerinden yaptığı destek açıklamalarını da eleştirdi: “3.963 okuldan 5 tanesine temizlik personeli desteği, 3 milyon öğrenciden 250 tanesine yemek desteği vererek sosyal medya belediyeciliğiyle laf cambazlığı yapmalarına ve binlerce emekçinin ortaya koyduğu hizmeti karalamalarına müsaade etmeyeceğiz.”

 

KAYNAK: Haber Merkezi

 

İlgili Mesajlar

Türk askeri 22 yıldır görev yapıyor! KFOR, fotoğrafları paylaştı

thabergrubu@gmail.com

Ticaret Bakanı Bolat: Yükselen ihracatımızın yüzde 94’ü sanayiden geliyor

thabergrubu@gmail.com

Türkiye ile Arnavutluk arasında 4 önemli iş birliği anlaşması!

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku