Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

TCMB faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50’de sabit bıraktı.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Başkan Fatih Karahan liderliğinde yılın onuncu faiz kararı için bugün bir araya geldi. Banka, ekim ayı faiz kararını açıkladı.

FAİZ 7. KEZ SABİT KALDI

TCMB Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 50’de tuttu. Böylece faiz üst üste yedinci ayda sabit kalmış oldu.

FAİZ ORANI SON DURUM

Merkez Bankası, politika faizini en son mart ayında yüzde 50 seviyesine çıkarmıştı. Geçen ay yapılan toplantıda ise bu oran sabit tutulmuştu.

TCMB’den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

ENFLASYONUN ANA EĞİLİMİ YÜKSELDİ

“Eylül ayında enflasyonun ana eğilimi bir miktar yükselmiştir. Üçüncü çeyreğe ilişkin göstergeler yurt içi talebin yavaşlamaya devam ederek enflasyondaki düşüşü destekleyici seviyelere yaklaştığını ima etmektedir. Temel mal enflasyonu düşük seyretmeye devam ederken, hizmet enflasyonundaki iyileşmenin son çeyrekte gerçekleşmesi beklenmektedir. Enflasyondaki iyileşmenin hızına dair belirsizlik ise son dönemdeki veri akışı ile artmıştır. Kurul, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının dezenflasyon süreci açısından risk unsuru olmaya devam ettiğini kaydetmiştir.

 

KAYNAK: Haber Merkezi

 

İlgili Mesajlar

MHP Lideri Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Ahlat ve Malazgirt programında buluşuyor!

thabergrubu@gmail.com

Meteoroloji uyardı! Kar, sağanak, fırtına geliyor

Irak’ın kuzeyinde 17 terörist etkisiz

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku