Milli Takım’da Montella farkı

A Milli Futbol Takımı’nın başında en az 5 maça çıkan teknik direktörler arasında resmi maçlarda en yüksek galibiyet oranını 12 maçta yüzde 66,6 ile Vincenzo Montella tutturdu.

Milli Takım’da Montella farkı

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Milli Takım’ı 5 resmi maçtan fazla çalıştıran teknik direktörler arasındaki en başarılı isim oldu.

Geçen sezon Hırvatistan deplasmanında ilk kez takımın başında çıktığı Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçından galibiyetle ayrılan İtalyan teknik adam, aralarında Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki 5 maçın da bulunduğu 12 resmi maçta 8 galibiyet sevinci yaşadı. Yüzde 66,6 galibiyet ortalaması yakalayan Montella, Galler ile oynanan iki maçtan beraberlikle ayrılırken, Portekiz ve Hollanda maçlarında kaybetti.

montella

KUNTZ İKİNCİ

A Milli Takım Teknik Direktörlüğü koltuğunda Montella’dan önce görev yapan Stefan Kuntz, galibiyet yüzdesinde en başarılı ikinci isim oldu. Alman teknik direktör çıktığı 16 resmi maçta 10 galibiyetle, yüzde 62,5 galibiyet ortalaması yakaladı.

Stefan Kuntz

Stefan Kuntz

2002 yılında Milli Takımın başında dünya üçüncülüğüne ulaşan teknik direktör Şenol Güneş, 59 maçlık milli takım kariyerinde 52,5 galibiyet ortalamasını 31 galibiyetle elde etti.

Şenol Güneş

EN ÇOK MAÇ TERİM’İN

A Milli takımın başında birçok ilke imza atan başarının yolunu açan isimlerinde başında gelen Fatih Terim, milli takımın başında en çok maça çıkan hoca oldu. Deneyimli hoca, milli takımın başında çıktığı 68 resmi maçta 35 kez kazanarak yüzde 51,4 galibiyet ortalaması tutturdu.

Fatih Terim’in milli takımda zorlu görevi – Eurosport

Fatih Terim'in milli takımda zorlu görevi - Eurosport

9 resmi maçta 4 galibiyet sevinci yaşayan Ersun Yanal, 44,4 galibiyet ortalaması ile en başarılı ilk 5 teknik direktör arasında yer aldı.

Ersun Yanal FETÖ iddialarına Hayır dememiş

Ersun Yanal FETÖ iddialarına Hayır dememiş

HIDDINK 6’NCI

12 resmi maçta 5 galibiyet elde eden yüzde 41,6 galibiyet ortalaması yakalayan Guus Hiddink listede 6’ncı sırada yer aldı.

Bir dönem Fenerbahçe ve A Milli Takım’ı çalıştıran Guus Hiddink, 74 yaşında  teknik direktörlüğü bıraktı

Bir dönem Fenerbahçe ve A Milli Takım'ı çalıştıran Guus Hiddink, 74 yaşında  teknik direktörlüğü bıraktı

26 resmi maça çıkan Mustafa Denizli, yüzde 38,4, 8 maç takımı yöneten Tınaz Tırpan yüzde 37,5, 6’şar resmi maç oynatan Cihat Arman ve Abdullah Avcı yüzde 33,3 ortalama ile ilk 10 içindeki diğer isimler oldu.

 

KAYNAK: Haber Merkezi

İlgili Mesajlar

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde seyredecek

Bebek katili çeteyle çalışan 9 hastanenin kapısına kilit vuruldu!

Tekirdağ’da skandal! Olayla ilgili bakanlıktan açıklama geldi

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku