AKOM’dan İstanbul’a sağanak alarmı: 20 saat sürecek

AKOM, İstanbul’da bu akşam 21.00’den itibaren başlayacak gök gürültülü sağanak yağışların cuma akşamı 17.00’a kadar devam edeceğini duyurdu.

AKOM’dan İstanbul’a sağanak alarmı: 20 saat sürecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM, İstanbul genelinde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu.

YAĞIŞLAR BU AKŞAM BAŞLIYOR

AKOM’dan yapılan açıklamaya göre, bu akşam saat 21.00’den itibaren İstanbul’da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların ani bastıran sağanaklar şeklinde etkili olacağı ve gece saatlerinden itibaren yoğunlaşacağı belirtildi.

CUMA AKŞAMINA KADAR SÜRECEK

Sağanak yağışların, şimşek ve yıldırım düşmesiyle birlikte şiddetli rüzgarla da etkili olması bekleniyor. AKOM, yağışların cuma akşamı saat 17.00’ye kadar devam edeceğini duyurdu.

METEOROLOJİ DE UYARDI

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi de benzer bir uyarı yaparak, bu gece saatlerinden itibaren kuzey ve iç kesimler başta olmak üzere İstanbul’da yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiğini belirtti. Cuma sabah saatlerinden itibaren Kocaeli ve Sakarya’da da benzer koşulların oluşacağı bildirildi.

TEDBİRLİ OLUN!

Sağanak yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar ve küçük çaplı dolu yağışına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Başlama Saati: Bu akşam 21.00

Bitiş Saati: Cuma akşamı 17.00

Beklenen Durumlar: Gök gürültülü sağanak, şimşek, yıldırım, şiddetli rüzgar

Meteoroloji Uyarısı: İstanbul’un kuzey ve iç kesimleri, Kocaeli ve Sakarya

Olası Olumsuzluklar: Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, küçük çaplı dolu

 

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

 

İlgili Mesajlar

İlk 2 deneme hüsranla sonuçlanmıştı! İlk kez yörüngeye çıktı

Fenerbahçe, ABD’li yıldız için düğmeye bastı

thabergrubu@gmail.com

Türkiye ile Arnavutluk arasında 6 anlaşma imzalandı

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku