Bakan Şimşek: Yıllık enflasyonun ağustosta belirgin gerilemesini bekliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yıllık enflasyonun ağustosta belirgin şekilde gerilemesini ve yılın kalan döneminde düşüşe devam etmesini beklediklerini açıkladı.

Bakan Şimşek: Yıllık enflasyonun ağustosta belirgin gerilemesini bekliyoruz

Bakan Şimşek, Merkez Bankası’nın paylaştığı Piyasa Katılımcıları Anketi verilerine göre 12 ay ve 24 ay sonrası enflasyon beklentilerinde iyileşme yaşandığını belirtti. Temmuz ayında geçici etkiler nedeniyle yüksek bir aylık enflasyon gerçekleşse de yıl sonu beklentisinde sınırlı artış öngörülüyor.

İYİLEŞEN ENFLASYON BEKLENTİLERİ

Bakan Şimşek’in açıklamasına göre, 12 ay sonrası enflasyon beklentisi yüzde 28,7’ye düşerken, 24 ay sonrası enflasyon beklentisi yüzde 19,3 olarak gerçekleşti. Bu veriler, enflasyonun önümüzdeki dönemde olumlu bir seyir izleyebileceğine işaret ediyor.

ENFLASYONUN GERİLEMESİ BEKLENİYOR

Bakan Şimşek, ağustos ayında yıllık enflasyonda belirgin bir düşüş öngördüklerini ve yılın geri kalanında da enflasyonun düşüş trendinin devam edeceğini belirtti. Bu durum, ekonomi açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

 

KAYNAK: Demirören Haber Ajansı

 

İlgili Mesajlar

Hollanda maçı sonrası Ferdi Kadıoğlu için dikkat çeken yorum!

thabergrubu@gmail.com

Dışişleri Bakanlığı: Endişeyle takip ediyoruz

thabergrubu@gmail.com

Flaş açıklama: TikTok Türkiye’de yasaklanabilir

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku