Mavi Vatan’ın yeni koruyucusu GÖKSUR

Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde yürütülen Türkiye’nin Katmanlı Hava Savunma Sistemi Çelik Kubbe’nin denizlerdeki en önemli neferi ASELSAN GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi olacak. GÖKSUR, Mavi Vatan’ın Silahlı/Silahsız İnsansız Hava Araçları, gemisavar füzeleri, savaş uçakları ve helikopterler gibi tehditlere karşı korunmasında kritik bir rol üstlenecek.

Mavi Vatan’ın yeni koruyucusu GÖKSUR

ASELSAN ve TÜBİTAK SAGE, hava ve füze savunma alanında önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi’nin geliştirilmesiyle ilgili çalışmalar hızla ilerliyor. GÖKSUR, gemisavar füzeleri, insansız hava araçları ve savaş uçakları gibi tehditlere karşı etkili bir savunma sağlayacak.

GÖKSUR’UN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ

GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi, 360 derece tehdit imha yeteneği, yeni nesil IIR arayıcı başlıklı güdümlü mermi ve çoklu hedef önleme kabiliyetiyle dikkat çekiyor. Modüler tasarımı sayesinde farklı konfigürasyonlara uyum sağlayabilen GÖKSUR, donanmamızın savunma kabiliyetlerine önemli katkılar sunacak.

GÖKSUR IIR FÜZESİNİN ÖZELLİKLERİ

GÖKSUR, TÜBİTAK SAGE tarafından deniz platformlarının hava savunma ihtiyaçlarına yönelik olarak geliştirilen GÖKSUR IIR füzesi ile donatılacak. Bu füze, BOZDOĞAN hava-hava füzesinin deniz platformları için uyarlanmış versiyonudur ve çift yönlü veri bağı ile dik atım yeteneği gibi özelliklere sahiptir. Rüzgâr tüneli testlerinin başarıyla tamamlanmasıyla birlikte atışlı testlere geçilecektir.

GÖKSUR’UN GELECEĞİ

Gelecekte yapılacak atışlı test kampanyaları ve kalifikasyon süreçlerinin tamamlanmasının ardından GÖKSUR’un kısa sürede Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından kullanıma alınması hedeflenmektedir. Bu sayede, Türk donanması daha güçlü bir hava savunma kabiliyetine kavuşacaktır.

 

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

 

İlgili Mesajlar

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı

thabergrubu@gmail.com

2024 İzmir Yerel Seçim Sonuçları

thabergrubu@gmail.com

Numan Kurtulmuş’tan İzmir’deki orman yangınına ilişkin önemli açıklama

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku