Bakan Bayraktar: Petrol ve doğal gaz üretiminde rekor kırdık!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Ham petrol üretimi günlük 107 bin 621 varile ulaştı. Doğal gazda da 7 milyon 609 bin metreküp ile günlük üretim rekoru kırdık” açıklamasını yaptı.

Bakan Bayraktar: Petrol ve doğal gaz üretiminde rekor kırdık!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin enerji sektöründeki başarılarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, ülkenin ham petrol üretiminin günlük 107 bin 621 varile ulaştığını ve doğal gazda da 7 milyon 609 bin metreküp ile günlük üretim rekoru kırdıklarını belirtti.

MİLLİ ENERJİ VE MADEN POLİTİKASI HEDEFLERİ

Bakan Bayraktar, Türkiye’nin milli enerji ve maden politikası çerçevesinde ilerlediğini vurgulayarak, kendi gemileri, mühendisleri, imkân ve kabiliyetleriyle enerjide dışa bağımlılığı sonlandırma hedefine kararlılıkla ilerlediklerini ifade etti. Ülkenin enerji arzında yerli kaynaklara dayalı stratejik bir yaklaşım benimseyen Türkiye, bu alanda önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Resim

 

 

KAYNAK: Haber Merkezi

 

İlgili Mesajlar

G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda Türkiye’nin tutumu net olacak

thabergrubu@gmail.com

Bakan Fatih Kacır: “Otomotivde lider ülke olmayı amaçlıyoruz”

thabergrubu@gmail.com

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Bize güvenin

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku