MSB’den teğmenlerin kılıçlı yeminine ilişkin açıklama

MSB kaynaklarından edinilen bilgilere göre teğmenlerin yemin töreninde yaşanan olaylar her yönüyle inceleniyor. Sonuca göre işlem yapılacak.

MSB’den teğmenlerin kılıçlı yeminine ilişkin açıklama

Milli Savuma Bakanlığı’ndan Kara Harp Okulu’nda yapılan mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili bir açıklama geldi.

Bahsi geçen konuyla ilgili her yönüyle incelemenin devam ettiği belirtilen açıklamada, “Disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali veya sorumluluğu olan personel hakkında gereken işlemler yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni sonrası sosyal medyada yayılan görüntülere dair açıklama yaptı. Bakanlığın, TSK’yı küçük düşürmeye- itibarsızlaştırmaya çalıştıkları tespit edilen kişiler hakkında da suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

SOSYAL MEDYADAKİ TARTIŞMALARA TEPKİ

MSB, görüntülerin sosyal medya platformlarında bağlamından koparılarak farklı amaçlarla kullanıldığını, disipline aykırı hiçbir duruma müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı. İncelemeler sonucunda gerekli işlemlerin yapılacağı belirtildi.

SUÇ DUYURUSU YAPILDI

MSB, sosyal medyada hakaret, iftira ve tehdit içerikli yorumlar yapan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Bakanlık, teğmenlerin disiplin ve milli-manevi değerler çerçevesinde yetiştirildiğini, Türk Silahlı Kuvvetlerine önemli katkılar sağlayacaklarını belirtti.

 

KAYNAK: Haber Merkezi

 

İlgili Mesajlar

Brent petrol 70 doların altında: Petrol fiyatları neden düşüyor?

thabergrubu@gmail.com

Bakan Şimşek: “Bu yıl 2,9 milyar dolar finansman sağladık”

thabergrubu@gmail.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye çözüm üreten bir ülke konumunda

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku