AYM’den sokak hayvanları düzenlemesi ile ilgili karar

Anayasa Mahkemesi, Hayvanları Koruma Kanunu’na yönelik iptal başvurusunu esastan inceleme kararı aldı. Yürütmenin durdurulması talebi de esas incelemede karara bağlanacak.

AYM’den sokak hayvanları düzenlemesi ile ilgili karar

Anayasa Mahkemesi (AYM), sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren ‘Hayvanları Koruma Kanunu’na’ dair CHP’nin iptal başvurusunu esastan inceleme kararı aldı.

CHP’DEN İPTAL BAŞVURUSU

CHP, 2 Ağustos’ta yürürlüğe giren 17 maddelik yasanın 16 maddesinin iptali ve yürütmenin durdurulması için AYM’ye başvurmuştu.

ESAS İNCELEME KARARI

AYM, dosyayı esastan inceleme kararı verirken, yürütmeyi durdurma talebini de esas inceleme sırasında karara bağlayacak.

17 MADDEDEN 16’SININ İPTALİ İSTENMİŞTİ

Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından CHP, yasanın 17 maddesinden 16’sının iptali ve yürürlüğünün durdurulması adına 15 Ağustos’ta AYM’ye başvurmuştu.

Başvuru sonrası Yüksek Mahkeme önünde basın açıklaması yapan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, iptalini istedikleri maddelerin hayvan haklarına, kamu yararına, devletin temel amaç ve görevlerine, yaşam hakkına, çevre hakkına, tabiat varlıklarının korunması esasına ve uluslararası anlaşmaların iç hukuka etkisine tümüyle aykırı olarak düzenlendiğini savunmuştu.

 

KAYNAK: AA / DHA

 

İlgili Mesajlar

MEB, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli için İDES’i hayata geçirdi

thabergrubu@gmail.com

Kur’an’ı Kerim’e saygısızlık yapan şahıs gözaltına alındı

thabergrubu@gmail.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Tacikistan heyetini kabul etti

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku