KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanlığı yurt başvuru sonuçları açıklandı. Yurt kayıt işlemleri 7 Eylül’de sona erecek.

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2024-2025 akademik yılı için GSB yurt başvurularının sonuçlandığını sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Bak, üniversiteye yeni kayıt yaptıran ve ara sınıf öğrencileri için yapılan başvuruların sonuçlarını e-Devlet üzerinden öğrenilebileceğini belirtti.

YERLEŞTİRME SÜRECİ VE BAŞARI

Bakan Bak, 20-24 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen yurt yerleştirme sürecinin ilk aşamasının tamamlandığını ifade etti. Başvurular, 12 kamu kurumu tarafından dijital olarak analiz edildi ve başvurular, gelir, başarı ve sosyal durum kriterlerine göre değerlendirildi. Bu değerlendirme sonucunda, öğrenciler okullarına en yakın yurtta yerleştirildi; mevcut yerler dolduğunda ise bir sonraki yurtta konaklama sağlandı. Bakan Bak, bu süreçte yüzde 88’lik bir yerleştirme oranına ulaşıldığını ve bu oranının ilerleyen günlerde artmasının beklendiğini vurguladı.

KAYIT İŞLEMLERİ VE SON TARİH

GSB yurt kayıt işlemleri 7 Eylül Cumartesi günü saat 23.59’da sona erecek. Yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerini e-Devlet kapısı üzerinden tamamlamaları gerekiyor. Kayıt işleminin tamamlanabilmesi için ilk kayıt ücretinin ödenmesi ve taahhütname onayının verilmesi gerekmektedir.

YURT KAPASİTESİ VE DAĞILIMI

GSB, Türkiye genelinde 81 ilde toplam 857 yurt binasında, 987 bin öğrenci kapasitesine sahip. Bu geniş kapasite, geniş bir öğrenci kitlesine yurt imkanı sunarak büyük bir destek sağlıyor.

 

KAYNAK: Anadolu Ajansı

 

İlgili Mesajlar

Ev sahipleri dikkat: Gelir İdaresi’nden ‘kira bildirimi’ çağrısı!

thabergrubu@gmail.com

İçişleri Bakanı Yerlikaya duyurdu: 239 kişi yakalandı

thabergrubu@gmail.com

Türk İHA’larına övgüler dizdi! General Diarra: ABD ya da Fransa’dan değil Türkiye’den aldık

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku