İzmir’deki elektrik akımı faciasında 42 sanık ilk kez mahkemede

İzmir’de sağanak sırasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden 2 kişiyle ilgili 42 sanığın yargılanmasına başlandı. 13’ü tutuklu, sanıklar ağır suçlamalarla karşı karşıya.

İzmir’deki elektrik akımı faciasında 42 sanık ilk kez mahkemede

İzmir’in Konak ilçesinde, 12 Temmuz’da meydana gelen sağanak yağmurda su birikintisine basarak elektrik akımına kapılan Özge Ceren Deniz (23) ve onu kurtarmaya çalışırken hayatını kaybeden İnanç Öktemay’ın (44) ölümüne ilişkin dava başlıyor. Olayla ilgili 13’ü tutuklu 42 sanık, İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

BİLİRKİŞİ RAPORUNDA AĞIR KUSURLAR BELİRLENDİ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 42 sanık hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Bilirkişi raporlarına göre, olayda İZSU ve Gdz Elektrik Dağıtım Müdürlükleri’nin asli kusurları olduğu, ızgaraların bakımı ve yağmur suyunun tahliyesinin gerektiği şekilde yapılmadığı vurgulandı. Ayrıca, yer altı elektrik kablolarının kazısının olması gerekenden daha sığ yapıldığı belirtildi.

SANIKLARIN SAVUNMALARI

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, kurumun geniş bir alanda faaliyet gösterdiğini, her olayda doğrudan müdahil olmasının mümkün olmadığını savunurken, Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, yapılan tadilat ve onarım işlemlerinden ancak soruşturma sonrası haberdar olduğunu belirtti. Eski İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu da, görevdeyken sorumluluklarının kurumdaki görevlilerle sınırlı olduğunu ifade etti.

SORUŞTURMA SÜRECİ

Olayın ardından yürütülen soruşturma kapsamında 48 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 14’ü tutuklandı, 1 kişi ise itiraz sonrası serbest bırakıldı. Bilirkişi raporlarının tamamlanmasının ardından, aralarında İZSU Genel Müdürü ve Gdz Elektrik Genel Müdürü’nün de bulunduğu 8 kişi, yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı, 2 kişiye ev hapsi verildi.

 

KAYNAK: Anadolu Ajansı

 

İlgili Mesajlar

Ağlatan doğum günü sürprizi

thabergrubu@gmail.com

Meteoroloji tek tek uyardı: Dolu, sel, su baskını, yıldırım

thabergrubu@gmail.com

Elazığ’da sağanak yağış etkili oldu: Dereler taştı, tarım arazileri zarar gördü

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku