Bitimine 4 gün kaldı: Transferde 144 isim geldi 230 isim gitti

Süper Lig’de yer alan 19 takımdan 16’sı şu ana kadar 144 futbolcuya imza attırırken, kadro fazlası 230 futbolcuyu gönderdi. Kulüplerin transfer zararı 51,5 milyon avro oldu.

Bitimine 4 gün kaldı: Transferde 144 isim geldi 230 isim gitti

Yaz transfer döneminde yavaş yavaş sona geliniyor. Sezonun kapanmasından kısa bir süre sonra 24 Haziran’da başlayan yaz transfer dönemi, 13 Eylül Cuma günü sona erecek.

Adana Demirspor, Samsunspor ve Bellona Kayserispor’un yasak nedeniyle transfer yapmadan geçirdiği dönemde 16 takım eksiklerini giderirken, kadrolarını yenileyip güçlendirdiler. Son dakikaya kadar transfer yapmak için arayışını sürdüren takımlar şu arada kadar 144 futbolcuya renklerine bağlarken, kadroda fazla olarak gördüğü 230 futbolcuyu da gönderdi.

EN ÇOK FENERBAHÇE HARCADI

Yeni sezona dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho ile başlayan Fenerbahçe, transferde de rekor bir dönemi geride bıraktı. Youssef En Neysri’yi 19,5 milyon avroya renklerine bağlarken en yüksek bonservisi ödeyen, Ferdi Kadıoğlu’nu 30 milyon avroya satarken de en yüksek rakamlı satışı yapan kulüp oldu. 49 milyon 560 milyon avroluk oyuncu alan sarı lacivertliler, 30 milyon 500 bin avroluk satışa rağmen 19 milyon 60 bin avro açık verdi.

GALATASARAY KAZANDI

Transfer döneminde ezeli rakipleriyle transfer çekişmesine giren Galatasaray, transferde kasasına en çok girdi sağlayan takım oldu. 28 milyon avroluk harcama yapan sarı kırmızılılar, takımdan gönderdiği 10 oyuncudan toplam 32 milyon 650 bin avro gelir elde etti. Galatasaray, 4 milyon 650 bin avro artıya geçerken, Süper Lig’de yaz döneminin en kârlı takımı Alanyaspor oldu. Aldığı 7 oyuncuya bedel ödemeyen Güney ekibi, Fenerbahçe’ye sattığı Oğuz Aydın’dan 6 milyon avroyu kâr olarak kasasına koydu.

KARTAL VE FIRTINA’DA ZARAR

9 futbolcuyu kadrosuna katarak takımın yapısını değiştiren Beşiktaş ile 13 futbolcu almasına karşın henüz santrfor eksiği yaşayan Trabzonspor, benzer rakamlarda harcama yaparken, yaklaşık aynı oranda satış zararı yaşadılar. Kadro fazlasını eritmeye çalışan siyah beyazlılar, 19 milyon 650 bin avroluk alıma karşın gönderdiği 15 oyuncudan yalnızca 1 milyon avro kazanabildi. 19 milyon 680 bin avro harcayan bordo mavililer, 11 oyuncu gönderip 1 milyon 370 bin avro alabildi.

 

KAYNAK: Haber Merkezi

 

İlgili Mesajlar

Milli yelkenci Ecem Güzel, genel klasmanda 18’inci sırada

thabergrubu@gmail.com

İlk 2 deneme hüsranla sonuçlanmıştı! İlk kez yörüngeye çıktı

Borsa günü yüzde 2,55 düşüşle tamamladı

thabergrubu@gmail.com

Yorum Bırakın

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku