Bakan Işıkhan: İşçi çıkaran belediyelere ciddi para cezaları kestik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin aldığı keyfi kararlar karşısında harekete geçerek kapsamlı bir teftiş başlattıklarını belirterek, “Teftişler sonucunda gördük ki işten çıkarılan binlerce işçi, haksız bir şekilde mağdur edilmiştir. Bu nedenle ilgili belediyelere ciddi para cezaları kestik ve işçilerin haklarını korumak adına gereken tüm adımları attık” dedi.

Bakan Işıkhan: İşçi çıkaran belediyelere ciddi para cezaları kestik

Sabah saatlerinde Van’a gelen Bakan Vedat Işıkhan, ilk olarak valiliğe geçti. Burada bir araya geldiği Vali Ozan Balcı’dan Van Projeleri hakkında bilgi aldı.

Van’da bulunan İl Başkanlığına geçen Bakan Işıkhan, ‘Türkiye Buluşmaları’ programına katıldı. Konuşmasında, “Bugün teşkilat başkanlığımız tarafından 81 ilde başlatılan, Türkiye Buluşmaları ile şehirlerimizde yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızla bir araya gelmeyi planladığımız bu buluşmamıza Vanlı hemşehrilerimizle bismillah diyoruz” dedi.

VAN’A YAPILAN YATIRIMLAR

Bakan Işıkhan, Van’a yapılan yatırımlardan bahsederek, “Devletimiz, bugüne kadar yapılan 167 milyar lirayı aşan yatırımla Anadolu’nun sınır kapısı konumunda olan şehrimizin değerine değer katmıştır” açıklamasında bulundu.

VAN’IN YENİDEN İNŞASI

2011 yılında yaşanan depremin ardından Van’ın yeniden inşa edildiğini ve terörle mücadele edildiğini belirten Bakan Işıkhan, “Van’ı daha da geliştirmeye, büyütmeye devam edeceğiz. Terörle destekçiliğiyle, halk düşmanlığını kendine ilke edinen terör odaklarına fırsat vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

İŞÇİ HAKLARINA VURGU

Bakan Işıkhan, yerel seçimler sonrası belediyelerde yaşanan işçi hakları ihlallerine değinerek, “Her işçi kutsaldır. Belediyelerin aldığı keyfi kararlar karşısında harekete geçerek işçilerin haklarını korumak adına gereken adımları attık” ifadelerini kullandı.

İŞÇİ KIYIMI VE HUKUKSUZLUKLAR

İncelemeler sonucunda işçi kıyımı ve hukuksuzluklar tespit edilen belediyelere idari para cezaları kesildiğini belirten Bakan Işıkhan, “Haksızlığa uğrayan işçilerimizin haklarını sonuna kadar savunacağız” dedi.

TÜRKİYE BULUŞMALARI PROGRAMI DEVAM EDECEK

Bakan Işıkhan, Türkiye genelinde düzenlenen Türkiye Buluşmaları programının devam edeceğini ve şehirlerin ihtiyaçlarını tespit edip çözüm arayacaklarını vurguladı. Ayrıca istihdamın arttırılması ve sosyal güvenlik konularının ön planda olacağını belirtti.

 

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

 

İlgili Mesajlar

KKTC’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duygulandıran hediye

thabergrubu@gmail.com

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısına ilişkin davada gerekçeli karar

thabergrubu@gmail.com

Pençe-Kilit bölgesinde operasyon: Çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku