Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İlk 4 madde için tartışma yok”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Anayasa’nın ilk dört maddesi ile ilgili tartışma yok.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İlk 4 madde için tartışma yok”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasa’nın değişmez maddelerine yönelik açıklamaları sonrası, “Anayasa’nın ilk dört maddesi ile ilgili tartışma yok.” diyerek net bir açıklama yaptı.

YENİ ANAYASA TARTIŞMASI

Erdoğan, Ankara’da Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Batı’ya dönük olduğunu ancak Doğu ile de ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

ANAYASA’NIN İLK DÖRT MADDESİ İLE İLGİLİ TARTIŞMA YOK

Yeni anayasa çalışmalarında geniş bir toplumsal mutabakatın önemine değinen Erdoğan, “Siviller eliyle yapılmış, tamamen sivil iradenin ürünü bir anayasa, 15 Temmuz gecesi göğsünü tanklara siper eden kahraman milletimize karşı borcumuzdur. Anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yoktur. Cumhur İttifakı’nın böyle bir sıkıntısı, derdi de yoktur.” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarının devamında şunları dile getirdi;

“Biz mümkün olan en geniş toplumsal mutabakatla yeni anayasa sürecini yönetmek ve başarıyla neticelendirmek arzusundayız.

Milletimizi darbe anayasasından kurtarmak, Türkiye’nin önünü açmak istiyoruz. Siyaset kurumunun da yapıcı ve mutedil yaklaşması gerektiğine inanıyoruz.”

 

KAYNAK: Anadolu Ajansı

 

İlgili Mesajlar

Bakan Fatih Kacır: “Otomotivde lider ülke olmayı amaçlıyoruz”

thabergrubu@gmail.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Biz bu zulme, bu barbarlığa asla rıza göstermeyiz”

thabergrubu@gmail.com

Merkez Bankası faiz oranını yüzde 50’de tuttu

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku