İsrail, Lübnan’da 558 kişiyi katletti

İsrail’in Lübnan’daki saldırılarında 50’si çocuk 558 kişi hayatını kaybetti. Yaralı sayısı ise bin 835’e ulaştı.

İsrail, Lübnan’da 558 kişiyi katletti

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyine ve Bekaa bölgesine yönelik yeni hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda Hizbullah’a ait olduğu iddia edilen silah depoları, komuta merkezleri ve askeri altyapılar hedef alındı. Bu saldırılar, İsrail ordusunun dün Lübnan’daki 1300 hedefe düzenlediği operasyonların ardından geldi.

LÜBNAN’DAN İSRAİL’E 100’E YAKIN ROKET ATILDI

Lübnan’dan İsrail’e sabah saatlerinden itibaren yaklaşık 100 roket atıldı. Kiryat Shimona’da bir depoya isabet eden roket yangına sebep oldu. İsrail’in kuzeyindeki birçok yerleşim yerinde roket alarmları çaldı, bazı bölgelerde dumanlar yükseldi. İsrail hava savunma sistemleri devreye girerken gökyüzünde patlama sesleri duyuldu.

İSRAİL’İN SALDIRILARINDA 558 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Lübnan Sağlık Bakanı Firas Abiad, İsrail’in saldırılarında 50’si çocuk 558 kişinin hayatını kaybettiğini, 1835 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Saldırılarda ayrıca Hizbullah’a yakın El-Meyadin kanalı muhabiri Hadi Es-Seyyid’in evi hedef alındı, gazeteci yaşamını yitirdi.

 

KAYNAK: İHA-AA

 

İlgili Mesajlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Biz bu zulme, bu barbarlığa asla rıza göstermeyiz”

thabergrubu@gmail.com

TSK’nın terör operasyonları rahatsız etti! Kalkan olmaya koştular

thabergrubu@gmail.com

Gerilim tırmanıyor! Guterres’ten “Lübnan” uyarısı

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku