ABD’li Sanders’tan ülkesine tepki: İsrail’e silah satışını durdur! Suç ortaklığından vazgeç

ABD’li Senatör Bernie Sanders, İsrail’e 20 milyar dolarlık silah satışının durdurulmasını öngören tasarıyı Senato’ya sundu, silahların uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtti.

ABD’li Sanders’tan ülkesine tepki: İsrail’e silah satışını durdur! Suç ortaklığından vazgeç

ABD’li bağımsız Senatör Bernie Sanders, ABD’nin İsrail’e 20 milyar dolarlık silah satışını engellemek amacıyla Senato’ya bir tasarı sundu. Sanders, Netanyahu hükümetine daha fazla silah gönderilmesinin “kabul edilemez” olduğunu vurguladı.

ABD’li Senatör Sanders, İsrail’e silah satışının durdurulması için tasarı sundu

YASALARA AYKIRILIK VURGUSU

Sanders, İsrail’e yapılan silah ihracatının, 1961 tarihli Yabancı Destek Yasası’nı ve Silah İhracat Kontrol Yasası’nı ihlal ettiğini belirtti. Bu silahların uluslararası hukuka aykırı olduğunu gösteren birçok belge bulunduğunu dile getirdi.

SİVİLLERİN ÖLÜMÜ VE SUÇ ORTAKLIĞI

Ayrıca Sanders, ABD’nin bu silahların Gazze’deki sivillerin ölümünde suç ortağı olduğunu belirterek, ABD’nin, “bu vahşetteki suç ortaklığına son vermesi gerektiğini” vurguladı.

İSRAİL’E 20 MİLYAR DOLARLIK SİLAH SATIŞI

ABD, ağustos ayında İsrail’e 5 ayrı pakette toplam 20 milyar dolarlık silah satışını onayladı. Paketlerin en büyük kısmı 50 adet F-15IA ve F-15I savaş uçağı ile mühimmatları içeriyor.

SİLAH SATIŞI DETAYLARI

Diğer paketlerde orta menzilli füze sistemleri, tank ve top mermileri yer alıyor. Onaylanan bu satış, Gazze’deki ateşkesin belirsizliğini koruduğu bir dönemde gerçekleşti.

Sanders’ın sunduğu tasarının Senato’da kasım ayında oylanması bekleniyor.

 

KAYNAK: Anadolu Ajansı

 

İlgili Mesajlar

Meteoroloji’den 14 kent için ‘sarı kodlu’ uyarı

thabergrubu@gmail.com

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısına ilişkin davada gerekçeli karar

thabergrubu@gmail.com

MHP’li Özdemir: Türk İslam Dünyası İsrail’e ve destekçilerine karşı ‘ortak pakt’ kurmalı

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku