MSB’den Lübnan’daki Türk vatandaşlarının tahliyesi için hazırlık

MSB, İsrail-Lübnan çatışmaları nedeniyle Lübnan’daki Türk ve yabancı uyruklu vatandaşların tahliyesi için ön hazırlıkların yapıldığını açıkladı.

MSB’den Lübnan’daki Türk vatandaşlarının tahliyesi için hazırlık

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Lübnan’da artan çatışmalar nedeniyle olası bir tahliye operasyonu için hazırlıklara başlandığını duyurdu. Açıklamada, tahliye sürecinin Dışişleri Bakanlığı ile koordineli şekilde yürütüldüğü belirtildi.

LÜBNAN’DAKİ GELİŞMELER YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

MSB, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Lübnan’daki Türk ve yabancı uyruklu vatandaşların güvenli bir şekilde tahliye edilebilecek imkân ve kabiliyetlere sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca, insani yardımların da güvenlik durumuna göre devam edeceği ifade edildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI İLE KOORDİNELİ ÇALIŞMA

Yetkililer, İsrail’in saldırılar düzenlediği Lübnan’da gelişmelerin Dışişleri ile ortak takip edildiğini, tahliye operasyonu kapsamında ön planlamaların tamamlanmakta olduğunu belirtti.

MSB’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “Ordumuz, vatandaşlarımızın ve yabancı uyruklu vatandaşların Lübnan’dan güvenli bir şekilde tahliyesi için eyleme sokulacak her türlü görevi yerine getirebilecek kabiliyet ve kaynaklara sahiptir. Hali hazırda Lübnan’da yaşanan gelişmeler Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak yakından takip edilmektedir. Olası bir tahliye harekâtı kapsamında da ön planlama ve ön hazırlıklar yapılmaktadır.”

 

KAYNAK: Haber Merkezi

 

İlgili Mesajlar

Emekli ikramiyelerinde tarih detayı! Bakan Işıkhan açıkladı

thabergrubu@gmail.com

Türk Devletleri Teşkilatı, ekonomisini ve yatırım fırsatlarını İspanyol iş insanlarına tanıttı

thabergrubu@gmail.com

4 terörist etkisiz hale getirildi

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku