Bakan Şimşek’ten vergi açıklaması: Artış veya indirim yok

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, OVP’nin kamu için bağlayıcı, özel sektör için ise rehber olduğunu vurguladı. Vergide artış veya indirim planlarının olmadığını açıkladı.

Bakan Şimşek’ten vergi açıklaması: Artış veya indirim yok

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomi Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu.

“OVP KAMU İÇİN BAĞLAYICI, ÖZEL SEKTÖR İÇİN REHBER”

Orta Vadeli Program’ın hedeflerinin kamuya yönelik bağlayıcı olduğunu belirten Bakan Şimşek, özel sektörün de planlarını bu program doğrultusunda yapmasının faydalı olacağını söyledi.

TASARRUF TEDBİRLERİ İLE 814 MİLYAR LİRA KAZANILDI

Şimşek, 2024 yılı bütçe açığının milli gelire oranla %4,9 seviyesinde beklendiğini söyledi. Ayrıca harcama disiplini sayesinde 814 milyar TL tasarruf sağlandığını belirterek, bu tutarın milli gelirin %1,8’ine karşılık geldiğini vurguladı.

vergi

VERGİ ARTIŞI GÜNDEMDE DEĞİL

Bakan Şimşek, yeni yasama döneminde genel vergi oranlarını artırmaya veya indirmeye yönelik bir paketin olmadığını ifade etti. Şimşek, vergi tabanının genişletilmesi ve vergi adaletinin güçlendirilmesi üzerine çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bakan Şimşek’in konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde;

“Yeni yasama döneminde genel vergi oranlarını artırmaya ya da indirmeye dönük bir vergi paketimiz olmayacak. Vergi istisna ve indirimlerini etkinlik ve verimlilik perspektifiyle gözden geçirmeye devam edeceğiz. Vergi politikası yaklaşımımız: Vergide adaletin güçlendirilmesi, Vergi tabanının genişletilmesi, Vergide gönüllü uyum ve öngörülebilirliğin artırılması, Vergi harcamalarının etkinlik kriteri çerçevesinde analiz edilerek azaltılması, Mali disipline bağlı kalıp; yatırımı, istihdamı, üretimi ve ihracatı artıracak düzenlemeler olacak.”

borsa-kripto-vergi

BORSA VE KRİPTO VERGİLERİ GÜNDEMİMİZDEN ÇIKTI

ayrıca, yeni vergi düzenlemeleri kapsamında borsa ve kripto varlıklarının vergilendirilmesinin gündemden çıktığını açıklayan Bakan Şimşek, kayıt dışı alanların kayıt altına alınması için yürütülen çalışmalar hakkında ise şunları söyledi:

“Kayıt dışı ekonominin ve vergi kaçakçılığının yoğun olduğu sektörlerdeki mükelleflerin seçimine yönelik yeni projeler geliştirip, kayıt dışılığı azaltacağız. IBAN, EFT, Mail Order başta olmak üzere alternatif ödeme yöntemleri kullanarak kayıt dışı bırakılan hasılatın tespiti ve vergilendirilmesine yönelik incelemelere devam edeceğiz.”

 

KAYNAK: Haber Merkezi

 

İlgili Mesajlar

CHP’li Mansur Yavaş’ın çalıntı “Kart” projesi

thabergrubu@gmail.com

MHP’li İsmail Özdemir’den Sağlık Bakanlığına soru önergesi

thabergrubu@gmail.com

MHP’li Feti Yıldız: “Gazi Meclis tekrar olağanüstü toplantıya çağrılamaz”

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku