Bakan Uraloğlu: Discord kapatıldı, TikTok ve Twitch’i izliyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Discord’a erişim engelinin gerekliliğini vurgulayarak, “Bilgi paylaşmayı reddettikleri için bu adımı attık” dedi. Bakan Uraloğlu, TikTok ve Twitch ile ilgili ‘Kapatılacak mı?’ sorusuna da cevap verdi.

Bakan Uraloğlu: Discord kapatıldı, TikTok ve Twitch’i izliyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu Discord’a getirilen erişim yasağına ilişkin açıklamada bulundu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla Discord’a erişimin engellendiği duyuruldu.

BAKAN URALOĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

Uraloğlu, “Discord kapatıldı. Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nin aldığı kararla bu gece erişimine engel getirdik,” şeklinde konuştu. Discord’un kapalı bir sistem olduğunu belirten Uraloğlu, “Burada ne olduğunu bilemiyoruz ve bize şikayet edilmediği sürece müdahale edemiyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜVENLİK ENDİŞELERİ

Son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle toplumun Discord’un kapatılmasını talep ettiğini vurgulayan Uraloğlu, “Toplumdaki algıyı da beraber yürütmemizde fayda var,” dedi. Uraloğlu, “Discord’un IP adreslerini bizimle paylaşmayı reddettiği için zorunlu olarak erişime engel getirdik” diye ekledi.

TİKTOK VE TWİTCH DE KAPATILACAK MI?

Uraloğlu, TikTok ve Twitch’in de kapatılıp kapatılmayacağına dair soruları yanıtladı. Bakan Uraloğlu, soruya şu cevabı verdi: “Çok net bir şekilde toplumu korumayla ilgili her türlü adımı atacağız. Ben net olarak söylemeyeyim şura şuradır diye ama hepsini yakın takipteyiz.”

İlgili Mesajlar

EURO 2024’te iz bırakanlar: Mert Günok’un kurtarışı

thabergrubu@gmail.com

MHP Lideri Bahçeli’den UEFA’nın verdiği skandal cezaya sert tepki: Dünya futboluna kara bir leke sürülmüştür

thabergrubu@gmail.com

Fransa’da 1986’dan beri bir ilk! Erken seçimde tarihi zafer

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku