İki suç örgütüne operasyon: 157 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, iki organize suç örgütüne yönelik “KUYU-36” operasyonlarında 157 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Operasyonlarda çok sayıda silah ele geçirildi.

İki suç örgütüne operasyon: 157 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, iki ayrı organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen “KUYU-36” operasyonlarında 157 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi. Operasyonlar, Interpol’ün kırmızı bülteniyle aranan ve elebaşıları yurt dışında tutuklu bulunan B.B. ve B.C.G’nin yönettiği suç örgütlerine karşı gerçekleştirildi.

OPERASYON DETAYLARI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyonlarda, organize suç örgütü üyelerinin çalıntı araçlar ve kasklı motosikletler kullanarak 100 farklı suça karıştığı tespit edildi. Şüphelilerin kasten öldürme, yaralama, yağma, silah ve uyuşturucu ticareti gibi suçlardan soruşturma geçirdiği belirtildi.

ELE GEÇİRİLEN SİLAH VE MALZEMELER

Operasyonlarda 40 ruhsatsız tabanca, 10 otomatik tabanca, 5 pompalı tüfek, 3 AK-47 tüfek, 2 el bombası, uyuşturucu madde ve döviz ile Türk lirası ele geçirildi. Ayrıca çelik yelekler de bulundu.

YERLİKAYA’DAN TEŞEKKÜR

Bakan Yerlikaya, operasyonu yöneten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve polis ekiplerine teşekkür ederek, suçlularla mücadelede kararlılık mesajı verdi.

 

KAYNAK: Haber Merkezi

 

İlgili Mesajlar

İsrail, Gazze’nin enerji kaynaklarını da “işgal” ediyor

thabergrubu@gmail.com

İzmir’deki elektrik faciasında 27 kişi adliyeye sevk edildi!

thabergrubu@gmail.com

Galatasaray kazandı: UEFA Ülke puanı güncellendi

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku