2025 yılı bütçe görüşmeleri başlıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 22 Ekim’de Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2025 yılı bütçe teklifini sunacak, ardından kamu kurumlarının bütçeleri ele alınacak.

2025 yılı bütçe görüşmeleri başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 2025 yılı bütçe teklifinin görüşmelerine hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 22 Ekim’de Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2025 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi sunumunu yapacak.

BÜTÇE SUNUMU VE İLK ADIMLAR

Cevdet Yılmaz, bütçe teklifini sunmasının ardından Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri hazırlıklarını tamamlamak üzere bir hafta ara verecek. 30 Ekim’de ise bütçenin geneli üzerindeki görüşmeler başlayacak.

TBMM BAŞKANLIĞI VE BAKANLIKLARIN BÜTÇELERİ GÖRÜŞÜLECEK

Genel görüşmelerin ardından TBMM Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı kabinesindeki 17 bakanlığın bütçeleri ele alınacak. Müzakerelerde ayrıca bir önceki yılın Sayıştay raporları da değerlendirilecek. Görüşmelerin yaklaşık bir ay sürmesi bekleniyor.

ZİYARETÇİ YASAĞI

Aralık ayında Genel Kurul’da devam edecek bütçe görüşmeleri sırasında Meclis’e ziyaretçi alınmayacak ve partilerin grup toplantılarına ara verilecek.

İlgili Mesajlar

Milli sporcular Sümeyye Boyacı 4’üncü, Sevilay Öztürk 7’nci oldu

thabergrubu@gmail.com

İsrail Gazze’de okul bombalandı: En az 21 can kaybı

thabergrubu@gmail.com

Dışişleri Bakanlığı: “İcazet almamız söz konusu değil”

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku