Kamu işçilerinin zam sorunu çözüldü

Kamuda çalışan işçiler arasında farklı sözleşme tarihlerinden kaynaklanan zam farklılıkları için çözüm yolu bulundu. Bu çözüm, ek bir protokol ile sağlanacak ve 15 sendikanın işverenlerle ayrı ayrı sözleşmeleri imzalaması gerekecek. İddiaya göre, çoğu sendika bu protokole imza atmış durumda.

Kamu işçilerinin zam sorunu çözüldü

Kamu sektöründe çalışan yaklaşık 700 bin işçiyi ilgilendiren Kamu Çerçeve Protokolü yenilendi.

Protokolün yürürlüğe girmesi için sendikalara yönelik süreç başladı ve NTV’nin elde ettiği bilgilere göre, sendikaların büyük bir çoğunluğu protokolü imzaladı.

Ancak, protokolün resmi olarak yürürlüğe girmesi için işverenle protokolü imzalaması gereken yetkili 15 sendikanın da onay vermesi gerekiyor.

İŞÇİLERDEN İYİLEŞTİRME TALEBİ

İşçilerin zam oranının enflasyona yenik düşmesiyle ilgili talepleri de bulunuyor. 29 Ocak’ta yenilenen kamu çerçeve protokolüyle tüm işçilerin maaş zammının yürürlük tarihi 1 Ocak’a çekilmişti. Ancak, işçilerin bu adıma ek olarak zam oranının enflasyon karşısında geri kaldığını ifade ederek iyileştirme talepleri bulunuyor. Bu adımın işçilerin maaşına ortalama 5 bin lira ek zam olarak yansıyacağı belirtiliyor.

 

EDİTÖR: Haber Merkezi

İlgili Mesajlar

Sabahat Akkiraz’dan dikkat çeken başıboş köpek çıkışı: Artık bir güvenlik sorunu

thabergrubu@gmail.com

Astana’da devlet başkanları zirvesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan Aliyev ve Şahbaz Şerif bir arada!

thabergrubu@gmail.com

Nüfus artışı için yeni teşvikler: 3 çocuklu aileye asgari ücret kadar destek gündemde

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku