Hamas’tan ateşkes açıklaması: Arabuluculara bildirdik

Hamas, “Bugün arabuluculara, İsrail’in Gazze’deki halkımıza karşı savaşını ve saldırganlığını durdurması halinde, kapsamlı bir esir takası anlaşmasını da içeren eksiksiz bir anlaşmaya varmaya hazır olduğumuz yönündeki net tutumumuzu bildirdik” açıklamasını yaptı.

Hamas’tan ateşkes açıklaması: Arabuluculara bildirdik

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 237 gündür devam ederken, Hamas, bir kez daha ateşkes anlaşmasına hazır olduğunu açıkladı. Hamas, arabuluculara İsrail saldırıları devam ederken daha fazla müzakereye katılmayacağını ancak İsrail’in saldırılarını durdurması halinde rehine ve mahkumların takası da dahil olmak üzere “tam bir anlaşmaya” hazır olduğunu açıkladı. Hamas’ın açıklamasında, Hamas ve Filistinli gruplar, halkımıza yönelik saldırı, kuşatma, açlık ve soykırım karşısında (ateşkes) müzakerelerini sürdürerek bu politikanın bir parçası olmayı kabul etmeyecek. Bugün arabuluculara, İsrail’in Gazze’deki halkımıza karşı savaşını ve saldırganlığını durdurması halinde, kapsamlı bir esir takası anlaşmasını da içeren eksiksiz bir anlaşmaya varmaya hazır olduğumuz yönündeki net tutumumuzu bildirdik” denildi.

 

KAYNAK: İHA

İlgili Mesajlar

26 milletvekili belediye başkanlığı için yarışacak

thabergrubu@gmail.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya devam edecek

Sosyal yardımlarda artış! Bakan Göktaş duyurdu: 4 bakanlık harekete geçiyor

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku