Biden’ın teklifine cevap geldi! İsrail ateşkes için şartını açıkladı

ABD Başkanı Joe Biden’ın duyurduğu Gazze’de 3 aşamalı ateşkes teklifine İsrail’den cevap geldi. İsrail devlet medyası Kan’a göre Tel Aviv yönetimi İsrailli esirlerin teslim edilmesinin ardından savaşın bitmesini kabul etti.

Biden’ın teklifine cevap geldi! İsrail ateşkes için şartını açıkladı

ABD Başkanı Joe Biden, dün İsrail’in Katar aracılığı ile Hamas’a sunduğu yeni üç aşamalı ateşkes teklifini dünyaya duyurmuştu. “Hamas’sız bir Gazze” amaçladıklarını vurgulayan Biden, İsrail’in ateşkes masasına getirdiği 3 aşamalı teklifi açıklamıştı. Hamas’ın olumlu baktığı teklife İsrail’den cevap geldi.

İSRAİL SAVAŞIN BİTMESİNİ TEK ŞARTLA KABUL ETTİ

İsrail devlet medyası Kan’a göre Tel Aviv yönetimi İsrailli esirlerin teslim edilmesinin ardından savaşın bitmesini kabul etti.

HAMAS’TAN ATEŞKES AÇIKLAMASI

Hamas’tan yapılan açıklamada ise “Biden’ın paylaştığı son ateşkes teklifini olumlu olarak görüyoruz. Kalıcı ateşkes için her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız” denildi.

GAZZE’DE 3 AŞAMALI ATEŞKES PLANI

Biden, ilk aşamada İsrail ile Hamas arasında 6 haftalık ateşkesin sağlanacağını ikinci aşamada İsrail’in çıkarları korunarak tüm rehinelerin Hamas’ın elinden alınacağını üçüncü aşamada ise Gazze’nin yeniden inşasına başlanacağını ve Hamas’ın olmadığı güvenli bir Gazze sağlayacağını söyledi.

Biden yaptığı açıklamada, “Çok önemli bir adım attık. Bugün duyuruyorum. Barışı isteyen liderler sesini yükseltmeli. Bu anlaşmayı kabul etmeliler. Rehinelerin evlerine döndüğü, İsrail’in güvenli olduğu bir zaman geldi.” ifadelerini kullandı.

İlgili Mesajlar

İstanbul’da günün ilk saatlerinde nem seviyesi rekor kırdı!

thabergrubu@gmail.com

The Economist: Türkler Osmanlı’nın fetihle yapamadığını dizilerle yapıyor

thabergrubu@gmail.com

Ağlatan doğum günü sürprizi

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku