Zelenskıy’dan savaş uçağı çağrısı!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Birleşik Krallık’ta bulunan ve işgalci Rusya’ya karşı savunmada önemli bir rol oynaması gereken yeni savaş uçaklarının gerekliliğine vurgu yaptı.

Zelenskıy’dan savaş uçağı çağrısı!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Avrupa Siyasi Topluluğu toplantısına katılmak üzere Birleşik Krallık’tayken, Ukrayna-ABD ilişkileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

STARMER’IN UKRAYNA’YA YARDIM SÖZÜ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy ile Birleşik Krallık Başbakanı Keir Starmer arasındaki geçmiş görüşmede, Starmer’ın Ukrayna’ya 3 milyar sterlinlik yardım sözü verdiği ortaya çıktı.

Zelenskıy, Birleşik Krallık basınına verdiği röportajda ABD ile işbirliği yapmanın, Ukrayna’nın güvenliği için elzem olduğunu belirtti. Yeni savaş uçaklarının Ukrayna’nın savunmasında kritik bir rol oynayacağını vurguladı.

UKRAYNA-BİRLEŞİK KRALLIK SAVUNMA ANLAŞMASI

Ukrayna ile Birleşik Krallık arasında, işgalci Rusya’ya karşı bir savunma ihracatı destek anlaşması üzerinde görüşmeler yapıldığı ve 3,5 milyar sterlinlik bir anlaşmanın imzalanmasının beklendiği belirtiliyor.

ZELENSKİY’NİN TARİHİ KONUŞMASI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, 27 yıl aradan sonra Birleşik Krallık kabinesine hitap eden ilk yabancı lider oldu. Bu tarihi konuşmada, Zelenskıy’nin Ukrayna’nın uluslararası alandaki konumunu güçlendirmek için attığı adımlar ön plana çıktı.

 

KAYNAK: QHA

 

İlgili Mesajlar

Bodrum FK finale yükselerek Sakaryaspor’un rakibi oldu

thabergrubu@gmail.com

MSB “Kilit kapanıyor” diyerek paylaştı: Hedefler tam isabet imha ediliyor

thabergrubu@gmail.com

Bakan Mehmet Şimşek’ten enflasyonla mücadelede kararlılık mesajı

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku