Hükümetten asgari ücret mesajı: Geçen yılki yol haritası izlenecek

2025 yılı asgari ücret zammı için enflasyon ve makroekonomik dengeler gözetilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçen yılı hatırlatarak enflasyona karşı vatandaşı ezdirmeyeceklerini vurguladı.

Hükümetten asgari ücret mesajı: Geçen yılki yol haritası izlenecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2025 yılı için yapılacak asgari ücret zammına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Işıkhan, zam oranının enflasyon, makroekonomik dengeler ve vatandaşın satın alma gücüne göre belirleneceğini ifade etti.

2025 ZAMMI GEÇEN YILKİ GİBİ: VATANDAŞIN REFAHI KORUNACAK

Asgari ücretin enflasyona ezdirilmeyeceğini belirten ve kalıcı refah çözümleri üretmek istediklerini söyleyen Bakan Işıkhan, Yeni Şafak’a yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Asgari Ücret Tespit Komisyonu mevcut enflasyon oranına, ülkenin makroekonomik dengelerine, satın alma gücüne ve daha birkaç değişkene daha dikkat ediyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın sıklıkla ifade ettiği gibi vatandaşımızın refahını koruyup, geçici değil kalıcı refah çözümlerini üretmekten yanayız. Benim temel ilkem, felsefem de bu olacak. Geçen yıl aralık ayında nasıl bir yol izlediysek bu yıl da öyle bir yol izleyeceğiz. Enflasyona ezdirmeyecek, vatandaşımızın satın alma gücünü koruyacak, geliştirecek bir ücret seviyesinde olmasını ülkenin bir vatandaşı ve Bakanı olarak arzu ediyorum.”

“İNŞALLAH HAYIRLI BİR NOKTADA ANLAŞILIR”

Zam oranı için işçi ve işverenin belirleyeceği oranlar arasında bir hakem rolü üstlendiklerini ifade eden Işıkhan, Aralık ayında yapılacak görüşmelerde bir uzlaşının sağlanmasını beklediğini dile getirdi: “… Bunu ben tek başına belirleyemiyorum. Çünkü işçi ve işverenin vereceği oranlar arasında bizim bir hakem rolümüz var. İnşallah hayırlı bir noktada anlaşılır. Aralık ayının belli bir tarihinde bir araya geleceğiz. Türk-İş geçen sene işçileri getirdi. Belki benzer bir atak olursa bu sene işçileri ağırlamaktan da mutluluk duyarız. Zaten işçiler bizim paydaşlarımız.”

 

KAYNAK: Haber Merkezi

 

İlgili Mesajlar

İsrail’in Eurovision’a sunduğu ikinci şarkı da reddedildi

thabergrubu@gmail.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan’ın Milli Kurtuluş Günü’nü kutladı

thabergrubu@gmail.com

BM Genel Sekreteri Guterres, yeni Lübnan Özel Koordinatörünü atadı

thabergrubu@gmail.com

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Accept Devamını Oku